Bijzondere instructie

Zwemles is voor iedereen, ook voor kinderen met een beperking. Wedex Zwemscholen maakt zich sterk voor het belang dat kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking deel kunnen nemen aan leerzame en leuke zwemlessen. Speciaal voor deze kinderen biedt Wedex Zwemscholen de lessen Bijzondere Instructie aan; maatwerk voor alle kinderen die willen leren zwemmen, maar hier net wat meer begeleiding bij nodig hebben.

Hoofddoel van deze lessen is het vergroten van de zelfredzaamheid en het beleven van plezier in het water. We maken kinderen op een speelse manier, met de juiste begeleiding vertrouwd met het water. De lessen Bijzondere Instructie bieden de mogelijkheid om door middel van ‘’het leren zwemmen’’ motorische vaardigheden verder te ontwikkelen of te vergroten. Vanzelfsprekend streven we naar het A, B en C diploma; een leven lang veilig zwemplezier! Meer informatie over de invulling van deze diploma’s vind je hier.

Onze werkwijze is als volgt: bij de aanmelding bespreken we samen met jou alle zaken die van belang zijn om te weten met betrekking tot jouw kind. Onze gespecialiseerde instructeurs kunnen aan de hand van deze informatie zwemlessen op maat aanbieden. Gedurende de zwemloopbaan heeft jouw kind een eigen werkmap waarin de voortgang wordt omschreven. Deze wordt frequent aan je teruggekoppeld en besproken. Om de kinderen te blijven stimuleren, werken we met tussenstapjes naar het diploma toe. Zo behalen de kinderen een kikker-, dolfijn- en walrusdiploma.

Deze werkwijze is alleen mogelijk met instructiegroepen van maximaal 2 leerlingen per instructeur. Daarnaast bieden we de lessen Semi-BI aan; een groep van maximaal 4 leerlingen per instructeur. Deze groep is gericht op kinderen met concentratieproblemen of lichtere beperkingen. Beide lesvormen worden verzorgd bij Zwembad De Berkt. Daarnaast worden deze lesvormen ook aangeboden bij Zwem- en Sportcentrum Eikenburg te Eindhoven.

Wil je meer informatie over de lessen Bijzondere Instructie, Semi-BI of de lessen Aqua Fun? Wij staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Tijden*

Donderdag 15.45 – 17.15 uur
Zaterdag 08.00 – 08.30 uur
15.45 – 16.15 uur
16.15 – 16.45 uur

*Heeft u voorkeur voor een andere tijd? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Tarief per maand va. 01-01-2020
Tarieven op basis van één les per week

4 op 1-les € 66,50
juli/aug* € 55,00
………………….
2 op 1-les € 84,70
juli/aug* € 72,30
………………….
1 op 1-les € 169,40
juli/aug* € 144,60
………………….
Inschrijfgeld € 20,00

*In verband met de zomersluiting wordt het aangepaste tarief voor de maanden juli en augustus in zijn geheel berekend.

Agenda

De agenda is momenteel leeg