Dag van het Zwemonderwijs

16 april 2019

Dinsdag 16 april vond de Dag van het Zwemonderwijs plaats, waarbij ook zwemonderwijzers van Hydra Sport aanwezig zijn geweest. Deze dag heeft veel inspiratie en concrete handvatten geboden om de zwemlessen te optimaliseren.

Daarnaast heeft Lizzy van Acht, locatiemanager en zwemonderwijzer bij Zwembad De Berkt, in de ochtend een presentatie verzorgd met als thema: zwemles geven aan kinderen met autisme.

Ook in de zwemles kom je kinderen tegen met een vorm van autisme. Vaak is bij deze kinderen nog geen formele diagnose gesteld, maar is wel duidelijk dat de zij zich soms anders gedragen in vergelijking met het gemiddelde kind. Gedurende de presentatie zoomde Lizzy vooral in op specifieke kernmerken van het individuele kind, en hoe je daar vervolgens de zwemles optimaal op kan laten aansluiten. Praktijkervaringen stonden centraal. Daarnaast werden en praktische tips gegeven die direct toepasbaar zijn tijdens de zwemles.

We kijken terug op een geslaagde presentatie waarbij we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan de optimalisatie van zwemlessen voor kinderen met autisme.

Deel dit bericht via:

Hydra Sport

Zwemscholen Wedex

Platanenlaan 28

5507 MD Veldhoven

T +31620077826

Neem contact met ons op

Agenda

20 december 2019

Diplomazwemmen

Lees meer