Nieuws

Advies: blijf alert in de vakantie!

10 juli 2019

De zomer is in volle gang en voor velen is de vakantie onlangs van start gegaan. Er wordt volop genoten van al het moois dat water te bieden heeft, zowel op vakantie als in eigen land. Een fijne manier om de vakantie te vieren. Toch is er, zoals ieder jaar, ook een keerzijde. Er zijn alweer meerdere verdrinkingen gemeld.

Lees meer

Ouder-kind zwemmen

18 juni 2019

Op zondag 16 juni mochten de ouders van de zwemlesleerlingen meezwemmen tijdens de les! Zij hebben ervaren wat er allemaal komt kijken bij het diplomazwemmen. De les werd afgesloten met een heus diploma!

Lees meer

Dag van het Zwemonderwijs

16 april 2019

Dinsdag 16 april vond de Dag van het Zwemonderwijs plaats, waarbij ook zwemonderwijzers van Hydra Sport aanwezig zijn geweest. Deze dag heeft veel inspiratie en concrete handvatten geboden om de zwemlessen te optimaliseren.

Daarnaast heeft Lizzy van Acht, locatiemanager en zwemonderwijzer bij Zwembad De Berkt, in de ochtend een presentatie verzorgd met als thema: zwemles geven aan kinderen met autisme.

Lees meer

Winnaars winactie!

2 april 2019

Al jaren draagt Hydra Sport bij aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het 20-jarig bestaan van het Zwem-ABC is voor ons dan ook met recht een feestelijk moment! Daarnaast bestaat het vernieuwde Zwem-ABC inmiddels één jaar. Reden genoeg om te trakteren…

Lees meer

Leren zwemmen voor kinderen met een beperking

10 december 2018

Een verstandelijke of fysieke beperking kan een extra drempel zijn bij het leren zwemmen. De instructeurs van Wedex Zwemscholen in Veldhoven en Zwem- en Sportcentrum Eikenburg in Eindhoven, beide onderdeel van Hydra Sport, zijn specialisten in het geven van zwemlessen aan kinderen met een functiebeperking. Onlangs werden wij geïnterviewd door Nederland Zwemveilig over dit onderwerp.

Lees meer

Het Zwem-ABC bestaat 20 jaar!

3 oktober 2018

In oktober 2018 viert de Nationale Raad Zwemveiligheid het 20-jarig bestaan van het Zwem-ABC!

Lees meer

Nieuw: zeemeerminzwemmen!

30 mei 2018

Vanaf 31 augustus starten we bij Zwembad De Berkt met de lessen Zeemeerminzwemmen!

Lees meer

Nationaal Platform Zwembaden over Wedex Zwemscholen

24 juli 2017

Op 14 juli 2017 was het zo ver: het diplomazwemmen voor de kinderen van de Bijzondere Instructie Zwemlessen. Deze lessen zijn speciaal voor kinderen met een beperking, die gebaat zijn bij structuur en zo weinig mogelijk prikkels. Ellen Schripsema was deze dag de aanwezige gedelegeerde namens Nationaal Platform Zwembaden.

Lees meer

Hydra Sport

Zwemscholen Wedex

Platanenlaan 28

5507 MD Veldhoven

T +31620077826

Neem contact met ons op

Agenda

De agenda is momenteel leeg